Doremieke Muziektherapie
Muziektherapie in Nijmegen en omstreken

Over mij

Ik ben Mieke den Hertog, muziektherapeute en psychologe in opleiding. Ik ben een zeer enthousiast persoon die zich met veel liefde inzet voor anderen. Dit heeft mij ertoe gezet om muziektherapie en aansluitend psychologie te gaan studeren.

Mijn (voor)opleiding

Na mijn middelbare school ben ik in 2016 muziektherapie gaan studeren aan LUCA School of Arts in Leuven. Gedurende de bachelor en master heb ik talloze mooie vaardigheden kunnen ontwikkelen onder begeleiding van ervaren professionals. In deze opleiding was de focus vooral op de muzikale vaardigheden die en muziektherapeut nodig heeft. In 2022 heb ik de master muziektherapie succesvol afgerond. 

Tijdens het afronden van mijn opleiding tot muziektherapeute voelde ik echter nog dat ik veel onbeantwoorde nieuwsgierigheid had naar hoe therapie nou eigenlijk werkt. Zelf noem ik het mijn 'honger naar meer kennis'. Want hoe kan het nou eigenlijk zijn dat je na 6 jaar studeren in een vakgebied nog steeds zo veel niet weet? Ik heb daarom besloten om verder te studeren; hierdoor begon ik in 2021 de bachelor psychologie aan de Radboud Universiteit. De kennis die ik daar tot mij neem, kan ik nu toepassen in mijn werk als muziektherapeute. Om de volgende studie te kunnen financieren, ben ik mijn eigen praktijk als muziektherapeute gestart.

Waarom muziek?
Muziek is iets heel bijzonders wat verbindt, laat voelen en je in het hier en nu kan brengen. Al van jongs af aan maak ik muziek, en dan het liefst in groepsverband. Dit zijn voor mij de momenten waarop ik mij het meest verbonden voel met anderen. Dit is wanneer ik samen zing met anderen in koor, tijdens muzieklessen, bij een feestje of in de karaokebar. Maar ook in orkest voel ik mij verbonden met alle muzikanten die betrokken zijn; met als hoogtepunten de concerten. Bij het musiceren met anderen ben je deel van een geheel en kun je een ervaring delen. Ik heb nog nooit tijdens het musiceren met anderen gehad dat ik mij eenzaam voelde. 

Daarnaast is muziek voor mij een manier om mezelf uit te drukken. Bij het musiceren groeit een kinderlijke vreugde en een onuitputtelijke nieuwsgierigheid die mij keer op keer inspireert. Voor mij raakt muziek mij op plekken die ik verbaal niet kan uitdrukken. Ik ben daarom gedreven om dit ook voor anderen mogelijk te maken.